EMDR ALBANIA: SHOQATA QE NDIHMON TE SHEROJE PLAGET E SHPIRTIT


PAS SUKSESIT TE TRAINIMIT SPECIALIZUES NE EMDR DUKE SHIJUAR  ENTUZIAZMIN E CERTIFIKIMIT TE  27 TERAPISTEVE TE PARE TE FORMUAR NE EMDR LEVEL 1

 NE SI SHOQATE SHPREHIM FALENDERIMET ME TE PERZEMERTA TRAINERES SONE ANNA RITA VERARDO DHE

 I UROJME PUNE TE MBARE TERAPISTEVE TE PARE SHQIPTARE QE ZOTEROJNE KETE STRUMENT SHUM EFIKAS PER SHENDETIN MENDOR


DESHIROJME TJU TREGOJME SESI E FILLUAM RRUGETIMIN TONE QE I PERKET NJE RIKTHIMI NE ATDHE PAS STUDIMEVE TE LARTA DHE EKSPERIENCES PROFESIONALE NE ITALI

 TRE PSIKOLOG TE FUSHAVE TE NDRUSHME : ELTON KAZANXHI (PSIKOLOG ORGANIZACIONAL) BESARTA TACI (PSIKOLOGE KLINICISTE)  RODINELA QENDRAJ ( PSIKOLOGE NE SHKENCAT E MENDJES) DHE BLERINA KARAJ (AVOKATE)                               
 VENDOSEN TE MBLIDHNIN FORCAT DHE TE SILLNIN RISI TE REJA PER SHENDETIN MENDOR NE SHQIPERI, 
E VETMJA GJE QE KISHIN ISHTE: DASHURIA PER ATDHENE DHE SHUM MIQ DHE PROFESIONISTE TE MIR ITALIAN QE I NDOQEN NE ENDRREN E TYRE

UDHETIMI YNE I CILI FILLOI 4 VITE PERPARA
Filluam te shkonim ane e mbane Shqiperise, Kosoves dhe Maqedonise per te sensibilizuar mbi tematika te ndryshme dhe workshope te mbajtura kryesisht nga ekperte Italiane si :
 Raul Bartozzi, 
Daniela Coco,
 Ilaria Zeppi,
 Chiara Pangarelli, 
Daniela AntinoroPOR dhe nga NE:

Elton Kazanxhi dhe Besarta Taci


Ne seminaret dhe workshopet tona nder vite kan mare pjese me shum se 600 studente dhe profesioniste!

 QYTETET KU KRYESISHT KEMI SHKUAR : Tirana; Berati; Prishtina; Tetova

TEMATIKAT E ZHVILLUARA KAN QEN TE SHUMTA:
GESTALT THERAPY

GESTAL ME FEMIJET

TRAUMA

PLAY THERAPY

MMPI 

CRREGULLIMET E ANKTHIT

PSIKOTRAUMATOLOGJIA DHE EMDR

PSIKOTERAPIA NE GRUP

VARESITE NGA DROGA DHE ALKOLI

SEKSUALITETI NE CIFT


CRREGULLIMET SEKSUALE


NEW ADDICTION DHE EMDR
NDERKOH RRUGETIMI JONE PROFESIONAL NUK NDALOI KURRE SE FORMUARI, AKOMA SOT VAZHDON...DHE SDO TE NDALE!

Ne 2013 takuam Isabel Fernandez dhe i kerkuam te formoheshim personalisht nga ajo, duke e ndjekur ne çdo protokoll qe u prezantonte nga emdr Italia  (me femijet, adoleshentet, varesite, çiftet, personaliteti borderline, emergjencat...etj...)
pasi mbaruam formimet baze vendosem te sillnim EMDR-n ne Shqiperi, 
fal mbeshtetjes se presidentes ne Nentor te 2015 lindi A.P.E.A 
ELTON&BESARTA ne çertifikimet ne protokolle te ndryshme


Pa mbeshtetjen morale dhe supervizimet e Dr. Raul Bartozzi nuk do kishim pasur kurre sigurine ne sukseset tona klinike; pa perpikshmerine dhe vullnetin e pa shtershem te konsulentes sone legale Blerina Karaj asgje sdo kishte qene legalisht e mundur. Pa perkthimet e Adelina Pjetra shum materiale do kishin mbetur akoma ne Italisht!


Nder vite personat qe na kan ndjekur dhe na kan mbeshtetur jan me te vertete te shumta dhe ne i falenderjome qe akoma sot ata vazhdojne te besojne te puna jone, ju jemi mirnjohes dhe kjo na jep forcen te mos ndalemi kurre!


EMDR Albania është shoqatë zyrtare  dhe profesionale e të gjithave krahinave shqipfolese ne zonen e Ballkanit ( Shqiperi, Kosove, Mal zi dhe Maqedoni) ajo promovon standardet më të larta të përsosmërisë dhe integritetit në praktikën dhe edukimit ne E.M.D.R.


o   OBJEKTIVAT E EMDR ALBANIA:

·   TE inkurajojë dhe zhvillojë shkencen e shendetit mendor, psikologjike, psikoterapeutike, psikotraumatologji edukative ne  EMDR dhe shendetit seksual per te gjitha grup moshat perfshire edhe minorenet. Te promovoje marredhëniet e saj me disiplina të tjera akademike dhe ata   te shendetit te njeriut vendas ose te huaj.

·       Te inkurajoje dhe  te zhvilloj  kulturen e kurimit te traumave si dhe   formimin ne vazhdim te psikologeve, psikoterapistave, mjekeve, punonjesve sociale apo figurave te tjera te shendetit mendor. 

·    Të organizojë konferenca, trainime, workshop, kurse post- universitare, master post-universitare  Kombetare dhe nderkombetare  mbledhje për të diskutuar dhe  të shkëmbyer pikëpamje për çështje që kanë të bëjnë me shkencat psikologjike, mjekesore dhe educative-kulturore.
·       Shoqata per realizimin e objektivit te saj mund te pranoje dhurime, çdo trashëgimni, pronë apo dhurim për objektivat e Shoqatës;

·       Të japë garante, bursa studimi apo ndihma financiare individëve të cilët e meritojnë, grupeve të personave apo organizatave në përputhje me objektivat e Shoqatës;

·       Shoqatat ne perputhje me objektivat e saj ofron konsulence, mbeshtetje dhe terapi falas per personat me probleme te shendetit mendor ne kushte te veshtira ekonomike.

·       Shoqata mund te bashkepunoje falas me institucionet shteterore ne momente krize dhe emergjence duke ofruar ofruar suport te specializuar falas.

·       Të botojë gazeta, revista, libra dhe monografë që kanë të bëjnë me Psikologjin , Psikoterapin dhe Traumat psikologjike si dhe te shendetin seksual dhe abuzimet seksuale.
·       Dhe në përgjithësi të organizojë të gjitha aktivitetet me qëllim jo fitimprurës për të realizuar objektivat e saj.
·       Te pranoje pjesëmarrjen e lirë te cdo profesionisti te shendetit mendor te trajnuar dhe te certifikuar nga EMDR Albania dhe qe plotesojne kriteret e certifikimit.Me datat 10- 11- 12 mars 2015 u zhvillua trainimi i pare specializues ne tekniken me te njohur nderkombetare per traitimin terapeutik te Traumave Psikike. 
Shoqata italo shqipetare EMDR ALBANIA e drejtuar nga Presidenti Elton Kazanxhi dhe Zv. Presidentja Besarta Taci bashk me bordin drejtues formuar nga  Raul Bartozzi, Adelina Pjetra dhe Blerina karaj duke u mbeshtetur nga Presidentja Emdr Europe Isabel Fernandez ben te mundur realizimin e ketij trainimi dhe çertifikimin e 27 terapisteve te pare ne Shqiperi.


 KRAHINAT SHQIPEFOLESE EDHE PSE JAN TERRITORE TE PREKURA NGA SHUM TRAUMA SOT KAN MUNDESINE TE SHPREHEN DHE FALE 27 TERAPISTEVE MUND TE TRAJTOHEN TERAPEUTIKISHT
     

      Besarta Taci  
     Psikologe Kliniciste- Psikotraumatologe EMDR Psikoseksuologe

 

Commenti

Post popolari in questo blog

Revolucioni EMDR ndrysho jeten tende hap mbas hapi (Libri pare ne gjuhen Shqipe)

Belbezimi,Cluttering,Mutismi selektiv Workshop 9-10 Dhjetor Tirane ( Dr. Mario D'Amborsio )