Post

Visualizzazione dei post da Novembre, 2016

22-23-24 Shtator 2017 Programi specializimit EMDR

Immagine
Approved Trainer EMDR EUROPE ANNA RITA VERARDO
22-23-24 Shtator 2017 Tiranë


Trajnim Specializues në EMDR niveli. I°  (Accredited Training EMDR EUROPE)

Gjatë trajnimit në EMDR Niveli I ° do të thelloheni në modelin e Përpunimit Adaptiv të Informacionit dhe në kërkimin që ka vlerësuar gjatë viteve të fundit baza shkencore e EMDR. 
Terapistët mësojnë të aplikojnë protokollin EMDR në 8 fazat e saj  dhe të bëjnë një konceptualizim të rasteve të pacientëve të tyre, duke kuptuar se si ngjarjet traumatike dhe stresuese në jetën e tyre mund të kenë kontribuar në sikletin/vështirësinë që paraqesin kur vijnë në psikoterapi.
Do të jepen strategji për të identifikuar këto ngjarje në historinë e tyre dhe lidhjen e tyre me simptoma, çrregullime apo çështje aktuale. Pasi bëhet identifikimi i ngjarjeve do  të thellohet më tej se si duhet bërë një plan pune në përputhje me qëllimet e trajtimit EMDR.
Në fund të Trajnimit intensiv 3-ditor , pjesëmarrësit do të kenë njohuri, aftësi dhe shkathtësi për të apl…

Specializimi EMDR TIRANE

Immagine
 Trainerja EMDR Europe ANNA RITA VERARDO


Elton Kazanxhi (EMDR Practiconer)


Specializimi EMDR eshte i perbere ne tre pjese:

Liveli BazeLiveli DyteLiveli Trete Practiconer EMDR EuropeAdvanced Training  EMDR Psychoterapy

Gjatë trajnimit në EMDR Niveli I ° do të thelloheni në modelin e Përpunimit Adaptiv të Informacionit dhe në kërkimin që ka vlerësuar gjatë viteve të fundit baza shkencore e EMDR. 
Terapistët mësojnë të aplikojnë protokollin EMDR në 8 fazat e saj  dhe të bëjnë një konceptualizim të rasteve të pacientëve të tyre, duke kuptuar se si ngjarjet traumatike dhe stresuese në jetën e tyre mund të kenë kontribuar në sikletin/vështirësinë që paraqesin kur vijnë në psikoterapi.
Do të jepen strategji për të identifikuar këto ngjarje në historinë e tyre dhe lidhjen e tyre me simptoma, çrregullime apo çështje aktuale. Pasi bëhet identifikimi i ngjarjeve do  të thellohet më tej se si duhet bërë një plan pune në përputhje me qëllimet e trajtimit EMDR.
Në fund të Trajnimit intensiv 3-ditor , pjes…

Nga Adelina Pjetra: Çfarë është EMDR-Therapy ?

Immagine
MSc. Adelina Pjetra / EMDR-Albania
Çfarë është Terapia  EMDR? Terapia “Eye Movement Desensitization and Reprocessing” (EMDR) është një qasje psikoterapeutike integrative  që është hulumtuar gjerësisht dhe provuar e efektshme për trajtimin e traumës. EMDR është një set protokollesh të standardizuara që përfshijnë elemente nga shumë qasje të ndryshme të trajtimit. Deri më sot, terapia EMDR ka ndihmuar miliona njerëz të të gjitha moshave në lehtësimin e shumë llojeve të stresit psikologjik.
Si punon EMDR ? Askush nuk e di se si çdo lloj forme e psikoterapisë punon neurobiologjikisht ose në tru. Megjithatë, ne e dimë se kur një person është shumë i mërzitur, truri i tyre nuk mund të proçesojë informacionin siç bën zakonisht. Një moment bëhet "ingrirë në kohë," dhe duke kujtuar një traumë mund të ndihen aq keq, sa e kanë përjetuar për herë të parë për shkak se imazhet, tingujt, aromat dhe ndjenjat nuk kanë ndryshuar. Kujtime të tilla kanë një efekt të qëndrueshëm negativ që ndërhyn m…

Akreditimi EMDR

Immagine
Akreditimi në EMDR Europë Lëshohet nga Emdr Europe& Emdr Albania Informacione Udhëzuese
 Praktika e EMDR Europe, Nën-Komiteti është përgjegjës për përcaktimin e standardeve minimale të EMDR Europe  që kërkohen për klinicistët EMDR të cilët kërkojnë akreditim për t'u bërë një Konsulent EMDR Europe dhe Practicioner EMDR Europe. Këto standarde minimale të praktikës zbatohen në të gjitha vendet anëtare të EMDR- Europe.
1.      Pse është i rëndësishëm akreditimi? Ka disa arsye pse EMDR Europe konsideron akreditim të jetë me rëndësi të madhe. Në fitimin dhe zhvillimin e aftësive dhe njohurive , një klinicist EMDR lëviz nga të qenit një fillestar në EMDR me shpresën për  arritjen e një niveli më të lartë të aftësisë dhe ekspertizës EMDR. Një nga mënyrat më të rëndësishme për të arritur këtë është përmes akreditimit. Akreditimi ka shumë përfitime: • Maksimizon mësimin dhe përvojën e të lektruarit të trajnimit EMDR • Siguron etikë të shëndoshë dhe të fuqishme në praktikën klinike EMDR • Rri…

Nga Adelina Pjetra: Trajtimi EMDR për fëmijët dhe adoleshentët

Immagine
Çfarë është EMDR? “Eye Movement Desensitization and Reprocessing “është një trajtim psikoterapeutik që është efektiv për zgjidhjen e vështirësive emocionale të shkaktuara nga shqetësimet, vështirësitë, ose përvojat e frikshme të jetës.

Kur fëmijët janë të traumatizuar, kanë përvoja tronditëse apo dështime të përsëritura, ata humbasin ndjenjën e kontrollit mbi jetën e tyre. Kjo mund të rezultojë në simptoma të ankthit, depresionit, nervozizëm, zemërim, faj, dhe / ose probleme të sjelljes.
 Ngjarje të tilla si aksidentet, abuzimi, dhuna, vdekja, dhe fatkeqësitë natyrore janë traumatike, por ne jo gjithmonë i njohim mënyrat që prekin dhe ndikojnë në jetën e përditshme të fëmijës. Edhe ngjarjet e zakonshme tronditëse të fëmijërisë, të tilla si divorci, probleme të shkollës, vështirësitë mes bashkëmoshatarëve, dështimet dhe problemet familjare, mund të ndikojnë thellësisht ndjenjën e sigurisë, vetë-respektit, dhe zhvillimin e fëmijës. 


Kur ndodh një përvojë tronditëse, e frikshme apo e dhimbs…

EMDR Europe Jep Statusin Observator EMDR Albania

Immagine
Eshte pothuajse zyrtare qe EMDR Europe ne drejtimin e Presidentes Isabel Fernadez zyrtarisht leshon statusin observator "EMDR Albania" e drejtuar nga Dr. Elton Kazanxhi dhe Besarta Taci.
Kjo event historik  per te gjithe shqiperine dhe trojet shqiptare do te thote hyrje ne familjen EMDR Europe dhe marrja  e  Statusit Member ne  familjen  Boterore EMDR INTERNATION.
Nje rezultat ky i arritur mbas gati 4 viteve traktative persa i perket  formimit Psikoterapeutik ne trajtimin e traumes. Midis Shqiperise -Kosoves dhe Maqedonise dhe vendeve  Europiane.
Ne 3-4-5 Mars te vitit 2017 Tirana do jet pjese e Europes persa i perket trainimit " Basic Training Emdr".

Terapia Emdr sot eshte vlersuar si terapia me efikase persa i perket trajtimit te traumes e quajtur edhe "EVIDENCE BASED"

Kjo do te thote per te gjithe profesionistet e shendetit mendor, cilesi ne trajtim dhe ne formimin e tyre persa i perket crregullimeve mendore.
Isabel Fernadez e intervistuar nga Zv Pres…

TOUR NE VENDET E TRAUMES EMDR ALBANIA

Immagine
Momente nga java e kaluar ne Tirane- Prishtine dhe Tetove ku njohem studente te uritur per dije, profesionist te motivuar dhe  mbi te gjitha lidhem zemrat!
Aty ku kufinjte ndajne, aty ku politika nuk di te bashkoi aty ku historia flet Shqip, aty nevoja per te qene se bashku ne traitimin e dhimbjes, dhunes dhe traumes, bashkon!
Faleminderit te gjithe personave qe na mirpriten, vullnetarisht u ben pjese e ketij udhetimi qe sapo filloi dhe qe vazhdojne te na shkruajne per impaktin pozitiv te Emdr-se.

Kur u larguam nga prishtina, shkupi dhe tetova akoma me shum perceptuam motivimin e ketij projekti dhe menduam qe smund te presim pranveren per nivelin e pare te Emdr- se por po pergatitemi per nje tour tjeter ne janar, argomenti i te cilit do komunikohet sa me shpejt. Vazhdoni e na ndiqni, se shpejti do ju informojme per trainimin e radhes!