Simptomat Seksuale: simboli i vështirsive ne lidhje

Simptomat Seksuale: simboli i vështirsive ne lidhje

Kur çifti ankon simptoma te funksionalitetit seksual( deshira, eksitim, orgazem ) qe shfaqen si mos deshire, disfunksione erektive, veshtiresi te orgazmes, varesi seksuale, ose vaginizem, nje pjes e rendesishme e diagnozes i perket verifikimit qe çifti i jep problematikes ne menyre simbolike dhe te mos shprehur verbalisht. Nje Nga pyetjet e para te cilat i drejtohen partnereve i perket menyres dhe momentit te shprehjes se simptomes. Ne ke te menyre disfunksionet ndahen ne format primare(qe nga raporti i pare seksual i jetes se personit), te varura Nga partneri/ja ( vetem ate person qe ka mardhenie) apo simptoma qe lindin gjat lidhjes.
Problemet seksuale qe shprehen ne çift jan shum delikate, mbasi rezultatet e analizave (andrologjike dhe gjinekologjike) kan perjashtuar çdo problem biologjik, psikoseksuologu mund te nderhyj duke diagnostikuar tipologjine e lodhjes nepermjet partnereve. Nese ne nuk komunikojme emocionet tona, trupi yne shpreh agresivitetin, inatin, urrejtjen, pakenaqesite dhe ndjesite e mos shprehura Kur mungon komunikimi verbal.Menyra sesi trupi i partnerit e perkthen sjelljen e tjetrit karakterizon pergjigjen e sjelljes se Tij dhe ndjesine e problemit.
Shum çifte perdorin seksualitetin si menyre paqe mbas nje debati te fort plot agresivitet, shum te tjere shprehin ndjenjen vetem gjat akteve seksuale, nje pjes tjeter e perdor si menyr komunikimi, shkembimi apo kercenimi.
Aspetti i intimitetit, pra afersia, ndjesia e lidhjes emotive, esht nje pjese tjeter ku psikoseksuologu fokusohet.
Intimiteti ka nje rrol themelor sidomos tek femra, Kur ai mungon, shpesh here tek ajo prezantohen probleme te fazes se orgazmes, kurse persa i perket mashkullit shprehen tek funksioni erektiv, keto simptoma seksuale i perkasin sferes se kontrollit, besimit dhe ndjenjes se sigurise.

Commenti

Post popolari in questo blog

Revolucioni EMDR ndrysho jeten tende hap mbas hapi (Libri pare ne gjuhen Shqipe)

Belbezimi,Cluttering,Mutismi selektiv Workshop 9-10 Dhjetor Tirane ( Dr. Mario D'Amborsio )