Post

Visualizzazione dei post da Marzo, 2015

Seksualiteti gjat shtatezanise dhe mbas lindjes se femise se pare

Immagine
Seksualiteti gjat shtatezanise dhe mbas  lindjes se femise se pare


Tematika e seksualitetit gjate shtatezanise dhe post partum-it esht nje tematik shum pak e zhvilluar ne shoqerine tone, arsyet jan te shumta: mos prezenca e seksuologeve ne konsultoret familjare, mungesa e nje programi qe informon mbi seksualitetin ne shtatezani neper kurset e pergatitjes se lindjeve, mos specializimi ne tematika seksuale i gjinekologeve.  Mos informimit i bashkangjiten edhe disa “besime mosfunksionale” qe çiftet vazhdojne ti ndjekin brez mbas brezi.

Momenti kur çifti vendos te sjell ne  jet nje femi esht shum i rendesishem sepse nga ai moment çift ndryshon status duke u bere pergjithmone prind
Shatezania sjell bashk me ndryshimet fizike te femers edhe pergatitjet psikologjike te cilat krijojne ndonjehere ankthe, dyshime edhe ndryshime te raportit ne çift. Shtatezania nuk eshte aspak event qe i perket vetem femres, prania dhe mbeshtetjamashkullore ne çdo faz te sajen, mundeson nje perjetim dhe pergatitje…