Mindfulness dhe psikoterapia

Psikoterapia ne keto vitet e fundit,po fokusohet sa vjen e me shum mbi elementet e mos aktivizimit ndaj mendime.
Sic thojne budistet,dhe filozofija orientale: duhet qe njeriu te mesoje vet kontrollimin e vet vetes duke mosdjekur fluksin e mendimeve. Po te rrij dhe te vezhgoje ne nje indiference cdo gje qe I shfaqet ne mendje.
Pra me nje fjale goje,mos te ndjeki fluksin e mendime te zymta te erreta po te vezhgoje ata pa nderyhrje personale.
Te vezhgoje  mendjen e tij si nje spektator I huaj.
Pershendetje.

Commenti

Post popolari in questo blog

Revolucioni EMDR ndrysho jeten tende hap mbas hapi (Libri pare ne gjuhen Shqipe)

Belbezimi,Cluttering,Mutismi selektiv Workshop 9-10 Dhjetor Tirane ( Dr. Mario D'Amborsio )