Reflektime Post kontakti mbi Workshopin Ataku Panik.

Te dashur Lexues
Sapo mbaroi workshopi jone mbi Atakun panik i zhvilluar nga Istituti Jone A.G.I. kete radhe e ftuar ishte dr.ssa Chiara Pagnanelli Psikologe dhe psikoterapiste C.B.T
Nje workshop shume energjitik dhe me momente te nxehte midis disa studenteve dhe trainereve tone persa i perket temes cila teknika te zgjedhesh ne psikoterapi?

Preambolo!
Duke pare parasysh qe cdo model ka nje kendeveshtrim me cilesi dhe limite shkolla jone ka marr angazhimin  qe ne fillim te proiektit qe te  sjelle ne Shqiperi Modelin psikoterapeutik Integrato. Quhet "Gestalt Integrato" sepse Terapia Gestaltiste eshte nje nga modelet me oilistike qe kemi deri sot, sepse permbledh dhe fokusohet tek  individi duke pare  parasysh : Organizmin Human Bio-psiko-social.
Me nje Fjale te lehte jemi pak "Ekletik" sipas definicionit qe jep (Norcross 2012). Sot psikoterapia ka arritur livele te larta  jo sepse  perdoren modelet  psikoterapeutike: CBT- Gestalt-Psikodinamike  por sepse funksionon realcioni terapeutik me klientin dhe sepse individet nuk jane nje lloj. Pra Psikoterapiste sot duhet te ket nje mix formacioni qe ta vej ate ne gjendje te aplikoj modelet sipas Personit qe ka perpara.

Diten e premte 26.04.2013 ne oren 16:00  Dr.Elton Kazanxhi  director i AGI  presantoi Modelin e Shkolles Tone 3 Vjecare ne Psikoterapi model Integruar. me standartat e E.A.P. Shkolla Trainimi do te filloje ne Janar 2014. Modeli Jone Integruar permbledh Psikoterapite: 1)  Gestalt Therapy
2)  R.E.B.T. o C.B.T. (Ellis, Beck)
3) Terapia Biosistemiche Trupore (A.Lowen W. Reich)
4) Psikosomatika
5) Specializim  ultra ne  E.M.D.R.
Shkolla specializuese simas EAP i  Hapet  te Gjitheve atyre qe jane  degraduet ne : Human Science,Literature,Social Science, Infermieret,Psikologet,Mjeket.
Diten e shtune 27.04.2013 ne oren 9:00  Filloji trainimi mbi Atakun Panik dhe Trajnimi Autogjenik ne te cilen moren pjese mbi 43 studente dhe profesionist  psikologe. Dr.ssa Chaira Pagnanelli shpjegoi dhe dha eksperiencen e saj profesionale mbi trajtimin e Panikut. Trajtimi i Panikut nuk mund te kurohet pa patur kujdesin e relacionit  terapeutik midis Klientit dhe Psikologut.
Teknika pa nje relacion te shendoshe terapeutik nuk mund vetem te funksionoj. Debat qe u zhvillua dhe me tej midis profesionisteve dhe Dr. Elton Kazanxhi Terapist Gestaltist qe dha dhe me tej eksperiencen e tij te vogel me terapine e Gestalt.
Debati u ndreprer per Hyrjene ne salle te Nderuarit  Dr. Neli Demit Psikoterapist dhe Pergjegjes i E.A.P. dhe bashkepunues persa i perket figures se  Psikoterapise ne Shqiperi. I cili shpjegoi Mundesine e E.C.P. Certifikaten europiane per Psikoterapi dhe mundesis  te punesimit qe ajo jep  ne disa vende te Europes Britanine e Madhe, Austria, France Spanja etj.

Per Info: www.europsycho.org
Vizitoni faqen tone ne FB. Albanian Gestalt Psychotherapy.

Ju mirepresim per trajnimin tjeter ne qershor mbi Psicodiagnozen MMPII me prof .ssa Ilaria Zeppi e Universitetit Europea te Romes.

Pershendetje
Staffi.Commenti

Post popolari in questo blog

Revolucioni EMDR ndrysho jeten tende hap mbas hapi (Libri pare ne gjuhen Shqipe)

Belbezimi,Cluttering,Mutismi selektiv Workshop 9-10 Dhjetor Tirane ( Dr. Mario D'Amborsio )