Post

Visualizzazione dei post da Agosto, 2012

Trajnimi Autogjenik dhe çrregullimet e Ankthit

Immagine
Trajnimi Autogjenik dhe çrregullimet e Ankthit 

Po ju prezantojme Workshopin e dyte  per Psikologë, Mjekë dhe Nxënës te Psikologjise ose te shkencave sociale.

 Është i vetmi që  eshte e licensuar nga Shoqata A.G.I. (Albanian Gestalt Institute) dhe Shoqata Ishtar Italia. Leshohet Certifikatë Trajnimi.
Trajnimi eshte rreth 12 ore dhe perfshin nje metodollogji interaktive dhe Praktike.Objektivi Trajnimit: Te Zoterosh Strumente Praktike  ne tekniken e Bioefedback dhe Trajnimit Autogjenik (J.Shultz).Diagnoze  sipas (DSM IV Tr)Zoterimi i  Teknikave per Cregullimet e Stresit, Ankthit,Panikut dhe Agorafobise.

Programi:

Moduli  Pare Qetesimi dhe Ekuilibri i sistemi nervor Simpatik dhe Parsimpatik.Paniku dhe Ankthi dhe Psikoterapia BihevjoristeTeknikat kunder stresit Meditacioni. H. Laborit dhe sistemi i ndalimit në VeprimSistemi A.B.C. A.Ellis dhe Desensibilizimi Sistematik (Wolpe)Si te punosh me  nje Klienti me  cregullime te  Ankthit dhe PanikutPergatitja dhe Settingu Terapeutik.Moduli dyte Ushtrime…

Lutja e Terapisë Gestaltiste/Gestalt Prayer

Immagine
  Unë jam Unë, Ti je Ti.
Unë nuk kam ardhur në  ketë botë për të Plotësuar  kërkesat e tua.
Ti nuk je në botë për të plotësuar kërkesat e mia.
Unë jam Unë, dhe  Ti je Ti
Unë Bëj gjërat   e mia, Ti bën gjërat e tua.
Nëse do të takohemi atherë do të jetë nje Mrekulli.
Përndryshe çdo njeri do  eci ne rrugën e vet.
  AMEN
Analizimi i Lutjes  dhe Terapisë Gestaltiste Dashur lexues Lutja e Gestalt/it na Mëson këtë: Jeta relacionale,jeta e lidhjes njerëzore qoftë ne dashuri qoftë ne miqësi etj,  ështe një çështje enigmatike e jetës, një çështje që ka torturuar shumë poet,shkrimtar,artistë dhe njerëz të famshëm. Goethe,H.Hesse,P.Coelho etj. Psikoterapia  Gestaltiste (Gestalt Therapy) ka thëne prej kohësh  qysh ne lindjen e saj (F.S.Perls 1950) që: s   Është e pamundur që  njerëzia  dhe çdo organizëm kafshorë (Umanët)  të mos kenë  një relacion, pra një kontakt me ambientin dhe me Organizma të tjerë,(Njerez te Tjerë).
    Sepse  natyra “Zoti” na ka  programuar per tu lidhur ne jetë. Ne jetojmë dh…

Spezializimi jonë në Gestalt Psychotherapy

Immagine
Te dashur vizitor siç dihet nò vëndin tonë Psikoterapia nuk mësohet  dhe nuk ushtrohet, sepse nxënësit apo "studentët" e psikologjisë sapo dalë nga cikli i studimeve janë të pa aftë të ushtrojnë artin e psikoterapisë,sepse nuk ka kurse te veçantç,apo shkolla specializimi ne këte fushë.
Në të gjitha vëndet e botës,te jesh psikollogë dhe psikoterapist jane dy gjëra të ndryeshëme.Përse profesioni psikologut eshte  i ndryeshëm nga ajo e psikoterapistave?

Psikologu ka një Formim teorik mbi personalitetin dhe proceset mendimore të njeriut; Psikoterapisti zgjeron këtë formim  duke ushtruar teknika të vecanta sipas orientimit dhe modelit Psikoterapeutik që ai ka mësuar. Shpesh trajnimi në  Psikoterapi zgjat rreth 4 vjet apo 3 vjet  dhe ne keta vite nxënesi mëson si të ushtrojë Pikoterapinë dhe si të japi ndihmë.
Ai per mua është si një "Kirurgë" që dij të ushtruojë me eksperiencë dhe me maturi profesionin e tijai din kur duhet "bisturi"dhe kur te "qepet" di…