Post

Visualizzazione dei post da Luglio, 2012

Çfare është Trajnimi Autogjenik?

Immagine
Te dashur  Miq hap me kete post Artikullin e pare ne Gjuhen shqipe rreth temes se psikoterapise dhe ne Veçanti rreth "Psikoterapis Autogjenike"


Trajnimi Autogjenik është një teknikë relaksim psiko-fiziologjike, lindura  nga neurologu dhe psikiatër JH Schultz ne Berlin në vitin 1932, e cila është definuar si "një metodë e autodistensioni te përqëndrimit mendor  e dobishme të prodhojë ndryshime fiziologjike dhe psikologjike në praktikuesit,spese vepron në një  perspektivë psikosomatike.

Trajnimi Autogjenik është një nga teknikat terapeutike që çdo psikologë dhe Psychotherapists"Psikoterapist" duhet të kenë në valixhen e Trajnimit Personal, si një "ndihmë" instrumentale psikologjike për përmirësimin e jetës emocionale të klientëve të tij dhe pacientit. Gjithashtu çdo njeri duhet të mësojë këtë teknikë sepse kjo është një ndihmë kundër stresit dhe çrregullimet e ankthit , si dhe depresionit.


Perse Psikologut është i nevojshem te mësoje nje teknikë të tillë?