Post

Post in evidenza

TRAUMA DHUNA FAMILJARE & Terapia EMDR TIRANE 10-11 MARS DORO CITY

Immagine
TRAUMA DHUNA DHE TERAPIA EMDR

 DR. GIADA MASLOVARIC
EMDR ITALIA

Dhuna në familje Cilat janë format e dhunës në familje? Cilët persona mbrohen nga ligji për dhunën në familje? Çfarë është dhuna në familje? Ligji e përcakton dhunën në familje në formën e çdo veprimi apo mosveprimi të një personi ndaj një personi tjetër, që është apo ka qenë në marrëdhënie familjare, e që sjell si pasojë cenim të integritetit fizik, moral, psikologjik, seksual, social, ekonomik. Cilat janë format e dhunës në familje? Ka disa forma të ndryshme dhune në familje, dhe një person mund të jetë subjekt i më shumë se një forme. Ato janë: Abuzimi fizik. Përfshin përdorimin e forcës fizike në mënyrë të atillë që lëndon dikë ose e vë atë person në rrezik lëndimi, duke përfshirë: rrahje, goditje, shkundje, shtyrje, mbytje, kafshime, djegie, shkelmime, ose sulme me armë. Forma të tjera të abuzimit fizik mund të përfshijnë izolim ose çdo përdorim tjetër të rrezikshëm apo të dëmshëm force ose shtrëngimi. Abuzimi dhe shfr…

Çrregullimet specifike ne të nxënë (Prof.Paolo Scapellato) Tirane

Immagine
Prof.Paolo Scapellato është profesor në: 
Università Europea di Roma. Trainer CBT ne Istituto Skinner Roma Psikologë Konsulente Tribunale Minorile  Direktor supervisor ne Qendren CEF MARCHE persa i perket Çrregullimeve ne te nxene ADHD dhe Autismit.  Autore i disa librave mbi temen e Ankthit, varesive dhe trajtimit Klinik. Psikoterapiste dhe EMDR terapiste. Eshte konsulente per Giuntin mbi disa tematiket testitstike


Link: per te njohur me shume Dr. Paolo Scapellato
http://www.universitaeuropeadiroma.it/cv/PAOLO-SCAPELLATO.pdf
http://www.cepmarche.it/mc/i-professionisti/dott-paolo-scapellato/ http://www.paoloscapellato.com/paolo/ https://www.youtube.com/watch?v=qpH-Ms9OnzE http://www.mondadoristore.it/libri/Paolo-Scapellato/aut01674014/

Programi
Ora 9:00 Regjistrimet
• Presantimi Shoqates EMDR ALBANIA programi vitit 2018 -2019
• Eksperienca Italiane dhe Ligji 104/92 . 170 / 2010/ Legge 53/2002 (BES Direttiva 2012 ) per mbrojtjen e femijes me disabilitet dhe aftesi te kufizuar ; CEF MARCHE Qendra …

Historia jone Viti 2013-2017 EMDR ALBANIA

Immagine

Revolucioni EMDR ndrysho jeten tende hap mbas hapi (Libri pare ne gjuhen Shqipe)

Immagine
Parathënie
Dr.Elton Kazanxhi  Dr.ssa Besarta Taci


Parathënie Sot është një privilegj të jesh psikolog dhe psikoterapist praktikues në EMDR. Gjatë njëzet viteve të fundit, kemi parë ndryshime të pabesueshme në mënyrën se si psikologët, mjekët e shkencëtarët i drejtohen mirëqenies emocionale dhe asaj fizike, besoj, terapia e lëvizjes së syrit (EMDR, Eye Movement Desensitization Riprocessing), është një nga kontributet më të rëndësishme që psikologjia dhe psikoterapia po i dhuron sot shoqërisë njerëzore. Ajo është një teknikë e re e psikoterapisë, sepse integron e mbledh disa qasje Top down të psikoterapisë konjtive-eriskoniane- hipnotike, me ato të quajtura Bottom up psikoterapia trupore dhe sensomotorike. EMDR-ja është rrënjosur fort në besimin se mendja njerëzore është e pajisur me mjete të fuqishme për vetëshërim dhe mënyrën për të lehtësuar gjendjen shpirtërore. Ndihem me fat që kam mësuar këtë metodë të habitshme gjatë kërkimit për efikasitet më të madh në ndihmë të klientëve të mi dhe …

Belbezimi,Cluttering,Mutismi selektiv Workshop 9-10 Dhjetor Tirane ( Dr. Mario D'Amborsio )

Immagine
Dita e Pare  (E Shtune ora 9.00 deri 16-30) ·Presantimi Aktiviteteve Shoqates  EMDR ALBANIA dhe Scuola di formazione in Psicotraumatologia.(Dr. Elton Kazanxhi president EMDR ALBANIA)·Centro clinico di Psicoterapia - Psicotraumatologia (Dott. Besarta Taci Director  Zv Presidente EMDR ALBANIA)
·D’ Ambrosio Mario (Psicologo Psicoterapeuta) ·Kendeveshtrimi dhe  diagnoza e belbezimit ·Kendveshtrimi dhe  diagnoza cluttering·Kendveshtirmi dhe  diagnoza mutismit  selektiv·Frika dhe reagimi mbrojtes
Dita e dyte (E diele ora 9.00 deri ne 16.00)
·FRIKA dhe Sistemi Social teoria Polivagale S. Porges·Trajtimi  belbezimit·Trajtimi cluttering·Trajtimi  mutismit selektiv
·         Ushtrime ne Grupe

P.S. Trajnimi eshte ne Akreditim te Qkev. Per informacione  kontaktoni : Adelina Pjetra Ose

WORKSHOP psikotraumatologjia dhe Psikoterapia Integrative Tirane 17.18. Nentor 2017 ( Dr. Raul Bartozzi )

Immagine
Autoret  Italiane,eksperte ne psikoterapi dhe psikiatri jane te çmueshëm persa i perket kures se traumës në  Panoramen Italiane. Antonio Onofri  Psikiater dhe Raul Bartozzi  Psikoterapiste jane Lektoret dhe supervisoret te shkollesh tone ne Piskotraumatologji.  Ne kete worksho Dr. Raul Bartozzi do te dimostroje permes expertises se tij dhe  rasteve klinike. Forcen e trajtimit emdr . Punimet ne grup  si dhe  trajtimet  integruese nga pikepamja e psikoterapise konjitive, sensmotorike,dhe trajtimet mindfulness,

Nje workshop per te gjithe profesionistet e traumes dhe psikoterapise dhe shendetit mendor.
Programi detajuar: Premten ora 9.00 deri 16.30 Hapur per te gjithe ·Fasa e stabilizimit:  EMDR dhe teknikat  bottom up ·Perdorimi trupit si  resourca somatike . ·Stabilizimi emocional ne emdr. ·Pengesat ne  stabilizim dhe siguria Klientit ·Resoursa per rregullimin  emocional iper/ipo aktivizimit arousal 


DITA E SHTUNE PER ANTARET EMDR Shtune ora 9.00 deri 16.30 vetem per shkollen ne Psikotraumatolog…

Fuqia e përqafimit (Nga shënimet e një terapisteje EMDR)

Immagine
Fuqia e përqafimit (Nga shënimet e një terapisteje EMDR)

Ledion Braho Psikologe  antare EMDR ALBANIA Referuese Rivistes EMDR ALBANIA
Para pak ditësh, mora pjesë në një trajnim për psikologjinë e emergjencave. Trajnimi ishte pjesë e formimit në vazhdim si terapiste EMDR, e organizuar nga EMDR Shqipëria me mbështetjen e EMDR Italia dhe organizatës “ARES”. Përfaqësuesja e organizatës, trajnerja jonë, quhej Dorotea Ricci (shkurt: Tea). Që në fillim, ajo na tha arsyet pse ardhja në Shqipëri ishte e rëndësishme për të. I ishte dashur të priste disa vjet, derisa “ne të ishim gati”. Siç ndodh me shumë njerëz që maten të vijnë në vendin tonë derisa vendi ynë të jetë gati për t’i pritur.  Por kur vijnë, vijnë me aq gjallëri sa të mbushet mendja se “pritja ia ka vlejtur”. Besoj se të gjithë, të vegjël e të mëdhenj, jemi mësuar me këtë ndjesi kolektive ekzaltimi pas një pritjeje të gjatë.
Tea kishte arsye logjike dhe emotive për të ardhur në Shqipëri. Logjika e ardhjes ishte trajnimi për terapistët …